tiktok i linkedin

TikTok je novi LinkedIn

TikTokom do posla

Ako ste se nekad pitali da li će TikTok imati neku suštinsku funkciju, možda ćete sada naći odgovor. Naime, prema poslednjim izveštajima, TikTok sve više postaje platforma koja pomaže u – pronalaženju posla. 

S jedne strane, reč je o nekolikim, izuzetno dobro praćenim nalozima, koji daju savete vezane za zapošljavanje, a sve u za TikTok uobičajenom formatu videa, ne dužim od jednog minuta. Tako ćete sada na TikToku moći da nađete i savete za intervju kod poslodavaca, pisanje biografije, najčešća pitanja, kao i najopasnije greške.

Iako detaljno istraživanje na ovu temu ne bi moglo da stane u jednominutne videe, korisnici ove mreže kažu da im ovi videi dosta pomažu u stvaranju osećaja kako treba da se ponašaju na intervjuu. 

Međutim, to nije sve. TikTok je prepoznao ovu tendenciju, i upravo se testira nova funkcionalnost, uz pomoć koje bi mogao da preuzme neke LinkedIn funkcije. U pitanju su nove opcije koje bi poslodavcima trebalo da olakšaju regrutaciju radnika direktno iz aplikacije.

Platforma nove funkcije  već  testira uz pomoć određenog broja kompanija, a umesto uobičajenih biografija zainteresovani poslodavcima šalju video snimke.

Još uvek nije do kraja jasno na koji će način nova TikTok alatka funkcionisati, a izveštaji ukazuju da neće biti integrisana u aplikaciju, već će postojati kao odvojena stranica na kojoj će kompanije moći da dele konkurse, a korisnici svoje radne biografije.

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor